Meer over mij

Mijn naam is Mitchel Menke een Visual Designer uit Schiedam. Ik ben inzetbaar als freelancer op het gebied van webdesign, grafisch drukwerk en huisstijlen. Ik sta bekend om mijn strakke vormgeving, maar wat ik vooral belangrijk vind is om de juiste sfeer en stijl te creëren die bij een project past.

Mijn liefde voor vormgeving en creativiteit is vanaf kleins af aan ontstaan. Ik was nieuwsgierig, wilde alles mooier maken, experimenteerde met tientallen instrumenten, met verf en zocht altijd naar nieuwe mogelijkheden. Toen ontdekte ik Photoshop, wat een eerste stap is geweest naar de Visual Designer die ik nu ben. Ik bewerkte beeld na beeld en besloot van deze hobby mijn werk te willen maken. Ik werd aangenomen op het Grafisch Lyceum in Rotterdam, waar ik in 2014 afstudeerde in de Masterclass. In deze Masterclass, werkte ik voor onder andere opdrachtgevers als Amnesty International. Ik werd steeds opnieuw getriggerd om out of the box te gaan denken. Inmiddels had er een snelle ontwikkeling op het gebied van online producten plaatsgevonden. Apps en User center design werd steeds populairder. Ik besloot HBO-opleiding: Communicatie & multimedia design te beginnen. Naast deze studie starten ik in 2017 als freelancer en deed ik mijn eigen projecten.

Nu help ik bedrijven om gezien, herkend en begrepen te worden. Mijn dagelijkse drive is mijn positiviteit, die ik graag wil overbrengen naar anderen. Natuurlijk hou ik de laatste designtrends nauwlettend in de gaten. De designtrends van 10 jaar geleden hebben hun beste tijd nu wel gehad. Ik hou van persoonlijk contact en korte lijnen, wat dit werk nog leuker maakt.

Tijdens mijn carrière maakte ik vele webdesigns voor webshops en websites. Hoewel het papier steeds vaker moet afleggen tegen de online wereld, zijn fysieke posters, flyers, menukaarten en magazines vandaag de dag nog steeds onmisbaar. Bent u nieuwsgierig geworden naar mijn werk?

bekijk laatste projecten