Mood app

#user research #concepting #low-fi #high-fi prototyping

Mensen met ASS ervaren beperkingen in de deelname aan het sociale en maatschappelijk leven. Door deze stoornis hebben ze vaak weinig contacten en relaties, omdat ze de vaardigheden missen om deze relaties te onderhouden en/of nieuwe mensen te ontmoeten. Dit terwijl zij hier wel behoefte aan hebben.

De Mood helpt bij het uiten van gevoelen op een laagdrempelige manier. Bij het unlocken van het scherm krijgt de gebruiker de keuze uit 1 tot 4 smiley’s. Deze smilies staan voor het gevoel van de persoon.

1x smiliey = Ik zit niet prettig in mijn vel vandaag, tot en met
4x smiley’s = Ik heb veel zin in deze dag!

Hierbij heeft hij/zij de mogelijkheid om zijn emotie extra te onderbouwen. De app kan geheel naar wens worden ingesteld, op momenten die hij/zij prettig vindt.

De gekoppelde persoon krijgt vervolgens een melding. Door middel van deze eenvoudige melding kan de gekoppelde ontvanger op deze manier gemakkelijk inzicht krijgen in de gevoelens van de persoon en zo gepast ondersteuning bieden naar de “mood” waarin de persoon zich bevindt.

Ontwerpkeuzes

Er is gekozen voor de kleuren groen en blauw. Deze kleuren worden gezien als de kleuren die het meeste rust geven in het hoofd. Naast de kleuren is er gebruik gemaakt van een duidelijk goed leesbaar font en is de app vooral “clean” gebeleven. Dit om zoveel mogelijk focus te houden op het uiteindelijke doel. Het ondersteunen bij het uiten van gevoelens en het zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij mensen met ASS.

#2AE4AA

#00E1E1

#000000

#ffffff